Holland Online Casino review

Holland Casino Online

Als één van de eerste lichting gelicentieerde online casino’s is Holland Online Casino op 4 oktober 2021 eindelijk live gegaan. Op de vernieuwde website van Holland Casino speel je in het online casino, live casino, en het sportsbook.

Daarmee wordt er dus opnieuw iets bekend over het langverwachte online casino van Holland Casino waarvan al In deze review van het Holland Casino Online neem ik het aanbod met je door en ga ik het met je hebben over mijn algemene indruk, het spelaanbod, en de klantenservice. Ook is er een hoop aandacht voor de casino bonussen bij Holland Casino, want dat zijn er nogal wat.

Meer casino’s met Nederlandse vergunning? Lees de casino reviews van Casino.nl

Licentie

TOTO is sinds 1 oktober 2021 in het bezit van een Nederlandse vergunning en is daarmee één van de eerste legale goksites van ons land. Sinds 4 oktober is Holland actief met een compleet online casino bestaande uit een online casino, live casino, en sportsbook. Holland Casino is één van de eerste groep van 10 aanbieders die meteen een vergunning zou krijgen voor de eerst mogelijke datum.

Algemene indruk

Holland Online Casino review

Bij het openen van de website hollandcasino.nl kom je terecht op een pagina waarbij je een keuze moet maken tussen het online casino, live casino, sportsbook, of de fysieke vestigingen. Dat is op zich een handige opzet, al vind ik de indeling niet helemaal handig met de informatie over de fysieke vestigingen wat weggedrukt. Nu zal het de meeste van onze bezoekers te doen zijn om het online gedeelte, dus dus is het moment waarop je een keuze maakt en verder klikt. Eenmaal bij de lobby naar keuze ziet het er wel gelikt uit. De header image ziet er misschien wat druk uit, maar zet wel meteen de toon; als het aan Holland Casino ligt, klik je als bezoeker meteen door naar het live casino. De afzonderlijke pagina’s laten duidelijke icoontjes zien en bevatten zowel populaire spellen als providers. 

Registreren

Het nieuwe Holland Online Casino maakt gebruik van de diensten van TruNarrative om de identiteit van spelers te controleren. TruNarrative biedt daarbij een application programming interface (API) aan waar het Nederlandse online casino gebruik van maakt. De API wordt geraadpleegd als een speler zich aanmeldt en een id-bewijs uploadt. Als bezoeker mag je of een digitale kopie uploaden of je fysieke paspoort of id-kaart laten zien via het scherm. Op de achtergrond wordt het id-bewijs gecontroleerd en geeft het een melding of deze is goedgekeurd of afgekeurd. Deze techniek scant als het ware alle informatie dat je laat zien aan de camera en herproduceert zelf gegevens zoals je naam, geboortedatum, en paspoortnummer. Bij mij werkte het vlekkeloos en in één keer. 

Koppeling met CRUKS

TruNarrative maakt ook een koppeling met het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (CRUKS). De CRUKS database bevat data van Nederlandse spelers die zijn uitgesloten van het spelen van zowel online als offline kansspelen. Niet alleen voor het identificeren zal Holland Casino gebruik maken van de diensten van TruNarrative, ook als een speler zich heeft aangemeld, blijft TruNarrative actief op de achtergrond. Dat doet het met het oog op de verplichtingen die vanuit de nieuwe Wet Kansspelen op afstand (KoA) gelden.

IDEMIA: partner in websecurity

IDEMIA is de wereldleider in Augmented Identity en is geselecteerd door Holland Casino om de zogeheten Online Gaming Vault te leveren voor het nieuwe online casino van Holland Casino. Een vault is een tool om veilig toegang te krijgen tot zogeheten secrets. Een secret is weer alles waarvoor toegang tot een platform strikt moet worden gecontroleerd zoals API-sleutels, wachtwoorden of certificaten. IDEMIA’s platform verbetert de traceerbaarheid van gegevens en veilige gegevensopslag in al haar activiteiten in overeenstemming met de regelgeving van in dit geval de Nederlandse kansspelmarkt. Het systeem zorgt voor data-integriteit, tijdstempels en certificaten van oorsprong, waardoor data ook na verloop van tijd rechtsgeldig blijft. Ook de Kansspelautoriteit is in staat om te allen tijde data te bekijken. IDEMIA’s Online Gaming Vault zorgt continu voor voortdurende monitoring van wijzigingen in de regelgeving om gemakkelijk en onmiddellijk in te spelen op nieuwe vereisten.

Ook handig. Lees alles over de Wet KoA.

Bonussen

holland casino bonussen review

Bij Holland Casino Online zijn er een flink aantal bonussen waar je als speler van kunt profiteren. Opvallend is dat de bonussen enkel geldig zijn voor spelers vanaf 24 jaar. Daarmee voegt Holland Casino daad bij woord door jongvolwassen te beschermen. De bonussen zijn als volgt en heb ik onderverdeeld in het online casino en het sportsbook:

Casino

Voor het online casino biedt Holland Casino dagelijkse bonussen. Dit zijn meer bonussen dan ik had verwacht in alle eerlijkheid. Dit zijn de bonussen bij Holland Casino Online voor januari 2022:

  • 100% welkomstbonus tot €100 + 50 gratis spins: 
    • Registreer en stort €20 of meer om de welkomstbonus van €100 en 50 gratis spins te ontvangen.
  • Maandag: €5 bonus
    • Ontvang €5 als je €20 of meer stort.
    • Gebruik de volgende bonuscode: ROCKETSTART. 
    • Deze bonus geldt alleen op maandag. 
  • Dinsdag + woensdag: 25 gratis spins: 
    • Bij stortingen vanaf €10 krijg je 5 gratis spins voor Age of the Gods – God of Storms! Voor elke €10 ontvang je 5 gratis spins met een maximum aantal van 25 free spins. 
    • Deze bonus geldt alleen op dinsdag en woensdag.
  • Donderdag: 50% bonus tot €20: 
    • Stortingsbonus van 50% tot €20 als je €20 stort.
    • Gebruik de volgende bonuscode: BONUSDAY 
    • Deze bonus geldt alleen op donderdag.
  • Vrijdag: €10 bonus booster: 
    • Zet €50 of meer in op jouw favoriete casinospel ontvang een bonus van €10 aan jouw account toe. Deze promotie geldt alleen op vrijdag.
  • Weekend: 5 golden chips of 5 gratis spins: 
    • De 5 Golden Chips krijg je op zaterdag en zondag als je €50 inzet in het live casino.
    • De 5 gratis spins krijg je op zaterdag en zondag (voor een select aantal gokkasten) als je €25 inzet op de videoslots. 
  • Speel je favoriete spel en vind een Geheim Pakket ter waarde van €5000: de geheime pakketten zijn beschikbaar gesteld op een geselecteerde lijst van spellen die je vindt op de promotiepagina van Holland Casino. Meld je tussen vrijdag 7 januari 2022 en donderdag 13 januari 2022 aan bij de geselecteerde spellen, plaats een inzet, en maak kans op willekeurige prijzen. 
  • Live casino: zet €50 in en ontvang 5 Golden Chips: elk weekend in januari 2022 opent Holland Casino Online de deuren van het live casino door een extra bonus te geven. Zet €50 in op een live casinospel in het weekend (vrijdag, zaterdag en zondag, tussen 12:01 op vrijdag en 23:59 op zondag) en ontvang 5 Golden Chips.

Sportsbook

Voor het sportsbook zijn ook flink wat bonussen beschikbaar. Dit zijn de bonussen bij Holland Casino voor januari 2022:

  • Wed €50 & krijg €50: 
    • Plaats een bet met een quotering van 1,5 of hoger en ontvang een Free Bet met dezelfde waarde als de inzet.
    • Deze bonus loopt op tot een maximum van €50. 
  • Holland Casino Online Seizoenkaart: 
    • Plaats een sportweddenschap van €50 en krijg tot €50 als welkomstcadeau.
    • Maak daarnaast kans op een gouden bal ter waarde van €50.000.
  • Overige sportsbook bonussen: met Combi Boosts, Tennis Acca Boosts, en Voetbal Acca Boosts zijn er voortdurend acties voor spelers die graag op sporten wedden. Mijn advies is om de pagina met bonussen goed in de gaten te houden.

Overige bonussen

Holland Casino heeft ook regelmatige maandelijkse bonussen. Omdat deze variëren raad ik je aan om de pagina met Promotions in de gaten te houden voor de meest actuele promo’s.

Poker

Voor pokerspellen zijn ook bonussen beschikbaar:

  • €20 Welkomstpakket: speel bij Holland Casino Poker, geef je opt-in en krijg een €20 welkomstpakket. De €20 welkomstbonus bestaat uit Tickets & Big blinds voor cash games.
  • Wekelijkse Pokerchallenge op maandagen: opt-in en volbreng een taak in de wekelijkse challenge. Speel zo op maandag mee in een exclusieve €250-freeroll.
  • Card Quest: voltooi elke week Card Quest puzzels. Dat doe je door de kaarten van de winnende hand in je puzzelbord te behouden. Als je een puzzelbord voltooit, krijg je een kraskaart en kun je de volgende set kaarten om te verzamelen openen. De prijzen van de kraskaarten kunnen oplopen tot €1000.

Holland Casino bonusvoorwaarden

Dat zeg ik onder meer omdat de bonusvoorwaarden vrij gunstig zijn. Die neem ik in dit geval even specifiek met je door voor de welkomstbonus. Omdat er heel veel bonussen beschikbaar zijn (wat uiteraard positief is) beperk ik me tot de belangrijke casino bonus. Voor de andere bonusvoorwaarden raad ik aan om de respectievelijke pagina’s te bezoeken. 

  • Alle bonussen, en ook de welkomstbonus, zijn alleen voor spelers die woonachtig zijn in Nederland, 24 jaar en ouder zijn, en nog niet eerder een storting hebben gedaan bij Holland Casino. 
  • De casinobonussen zijn 30 dagen geldig. 
  • De minimaal vereiste storting bedraagt: €20.
  • De rondspeelvoorwaarden zijn 30x. Deze rondspeelvoorwaarde geldt zowel voor het bonusbedrag als de gratis spins. 
  • Bijdrage per spelsoort: 
    • Slots: 100%
    • Blackjack: 20%
    • Casino Hold’em: 20%
    • Baccarat & Sic Bo: 10%
    • Spin A Win: 5%
    • Video Poker, All double-up & Hi-Lo: 0%
    • Roulette: tussen 0% en 25%. Check daarvoor de pagina van Holland Casino.
    • Overige spellen: 100%

Dit is een kleine greep uit de belangrijkste voorwaarden en ik moet zeggen dat ik nog geen andere operator ben tegengekomen die de voorwaarden op zo’n duidelijke wijze probeert uit te leggen aan de lezer. Alles is duidelijk, de tekst zelf, de grootte van de letters, het contrast tussen de letters en de achtergrond. Lijkt allemaal vanzelfsprekend, is het niet.

VIP Programma

Holland Casino biedt naast het grote aantal bonussen ook een VIP-programma aan. Deze bestaat uit verschillende niveaus en beschikt daarbij oplopende voordelen. Er zijn in totaal 5 levels:

  • VIP SIlver
  • VIP Gold.
  • VIP Platinum.
  • VIP Premium.
  • VIP Prestige

Deze bieden voordelen zoals een persoonlijke accountmanager, hogere inzetlimieten voor tafelspellen, bonussen op verjaardagen en een VIP-nacht op uitnodiging in het geval van de hoogste niveaus. Het VIP Programma is beschikbaar spelers van 24 jaar en ouder.

Ook handig. Lees alles over casino bonussen.

Spelaanbod

Holland Casino werkt met grote spelmakers samen, hoewel het wel een voorkeurspositie aan Playtech heeft gegeven. Of beter gezegd: Playtech heeft mede gezorgd voor het platform. Dat neemt niet weg dat er ook producties van andere spelontwikkelaars beschikbaar zijn zoals Microgaming, GreenTube, iSoftBet, Pragmatic Play, Quickspin, Relax Gaming, Play’n Go, Big Time Gaming en Blueprint Gaming. Dat zijn meteen hele grote namen, dus dat vind ik keurig gedaan van Holland Casino. Moet ik wel bij melden dat Yggdrasil, NetEnt en Evolution als belangrijkste afwezigen zie. Het spelaanbod is opgedeeld in een aantal vooringestelde categorieën en je kunt als speler zelf niet filteren op andere opties als spelmaker bijvoorbeeld. Zou ik nog wel toevoegen uiteindelijk. Leuk is dat Holland Casino met Leprechaun’s Luck: Cash Collec wel een exclusief spel heeft gelanceerd begin 2022.

Poker

Het poker platform van Holland Casino draait op de iPoker-software van wederom Playtech. Het pokernetwerk van deze spelmaker is weer bezig aan een comeback nadat het een tijdje als minder geliefd bekend stond. Belangrijke Britse casino’s als William Hill en Bet365 werken ook met iPoker wat betekent dat de pokerliefhebbers het kunnen opnemen tegen spelers die actief zijn op hetzelfde netwerk. Kwalificeren voor het Master Classics of Poker-toernooi werkt ook via het online casino. De toernooien zelf vinden uiteraard plaats op de fysieke vestigingen van Nederland’s bekendste casino aanbieder.

Ook handig. Lees alles over online poker

Live casino

holland casino live casino review

Bij Holland Casino gaat er een hoop aandacht uit naar de lancering van het live casino en dat snap ik wel. Anders dan andere aanbieders als bijvoorbeeld TOTO, werkt Holland Casino niet met Evolution, maar met, jawel, Playtech. Het leuke daaraan is dat ze de spellen aanbieden vanuit een eigen studio in Holland Casino Scheveningen. De studio is bijvoorbeeld voor alle bezoekers te zien: naast de gokkasten kan je ook zien wat er in de speelzaal voor het live gedeelte plaatsvindt. Voor de spelers die willen spelen in een live setting zijn er zowel tafelspellen (blackjack, roulette, baccarat, poker ) als game shows (Spin a Win, Adventures Beyond Wonderland) beschikbaar. Dat vind ik een gaaf aanbod.

In de avond aanschuiven

Houd er rekening mee dat het live casino van 19:00 tot 03:00 open is, alleen ‘s avonds dus. Zelf ben ik meer van de 24/7 openingstijden, maar door met een beperkt tijdvak te werken, krijg je als speler eigenlijk nog meer het gevoel dat je écht op bezoek bent bij een casino. Andere land based casino’s die studio’s vanuit hun fysieke vestigingen aanbieden zijn weer The Hippodrome Casino London, het Belgische Casino de Spa en het Royal Casino in Denemarken. En nu komt daar in Nederland dus een eigen casino studio bij.

Ook handig. Lees alles over live casino.

Sportsbook

Sportweddenschappen zijn misschien nog wel populairder in Nederland dan online casino producten en daarom heeft Holland Casino besloten om ook een sportsbook aan haar assortiment toe te voegen. Hier kun je vanuit hetzelfde platform naartoe klikken en van het sportsbook kan ik eveneens zeggen dat het er gelikt uit ziet. Wedden doe je op sporten als voetbal, tennis, Formule 1, en darten. Daarbij kan je weddenschappen plaats op de Eredivisie, de Champions League, en wedstrijden van nationale elftallen zoals het Nederlands Elftal. Voor het sportsbook zijn volop interessante bonussen beschikbaar.

Klantenservice

De customer support afdeling van Holland Casino online is bereikbaar in het Nederlands en kan via meerdere kanalen bereikt worden: live chat, e-mail, en telefoon. De customer support desk staat 24/7 voor je klaar. Holland Casino is bereikbaar via telefoon, email en de online chat.

  • Bellen kan via: 088-0900-500.
  • E-mail versturen gaat via [email protected].
  • Live chat verloopt via een live bot als je eenmaal bent aangemeld en ingelogd. 

De pagina met veelgestelde vragen biedt antwoord op een aantal gebruikelijke vragen. De live chat dienst van Holland Casino valt tegen. Op het moment van mijn vragen, zat er een bot klaar in plaats van een medewerker. De klantenservice wordt hevig bekritiseerd vanwege de lange wachttijden. Zowel de live chat service als de e-mail service laten te lang op zich wachten.

Betaalmethodes

Bij Holland Casino Online heb je een aantal uitstekende stortingsmethoden, waaronder de meest populaire: iDEAL. Ook via de betaalmethoden Trustly, VISA, Mastercard, en een bankoverschrijving kun je geld storten op jouw account. Voor de e-wallets geldt dat deze sneller zijn, al moet je er voor uitbetalingen rekening mee houden dat iDEAL zich daar niet voor leent. Grappig is dat de website ook bereikbaar is in het Duits en dat daardoor ook de betaalmethode Sofort is toegevoegd. Al met al denk ik dat de betaalopties de lading toch zeker dekt en dat Trustly een goed gevonden toevoeging is op de betaalopties. 

Klachten

Er zijn een hoop klachten over Holland Casino en daar heb ik het al uitvoerig over gehad. De trage responstijden van Holland Casino lijken vooralsnog niet te zijn opgelost en ook zijn er klachten over de slechte functionaliteit van de software. Tevens zijn er veel klachten over de rondspeelvoorwaarden en de bonussen, al staan die wat mij betreft hartstikke duidelijk weergegeven op de website.

Casino.nl’s conclusie

Holland Casino Online heeft mij in positief opzicht verrast. Natuurlijk had ik al torenhoge verwachtingen van het bekendste casino van ons land, maar zowel het aanmelden verliep vlekkeloos als het webdesign ziet er goed uit. Dat geldt ook voor het spelaanbod, ondanks dat ik toch mijn hart iets vasthield door het ontbreken van belangrijke spelmakers als NetEnt, Yggdrasil, en Evolution. Holland Casino heeft voor uitstekende alternatieven gezorgd en de bonussen zijn uitstekend in vergelijking met andere aanbieders. Als speler kun je rekenen op een uitgebalanceerd aanbod van online casino, live casino, en sportsbook opties en datzelfde kan ik zeggen over de bonussen. Op een paar schoonheidsfoutjes na (tekstuele fouten, iets te drukke header image), heb ik weinig kunnen tegenkomen dat mij echt tegenstond tijdens de review. Dat geldt niet voor de klantenservice die ondermaats presteert en waarover veel klachten bestaan. Zodra ze de achterstand inhalen, hoop ik deze punt van kritiek weg te kunnen halen.

FAQ online casino van Holland Casino

Vanaf wanneer mag er legaal worden gespeeld in het online casino van Holland Casino?

Sinds 4 oktober 2021 kan er legaal worden gespeeld in het online casino van Holland Casino. Dit is de datum dat het online casino is opengegaan. Holland Casino is één van de eerste online aanbieders van Nederland.

Welke spellen kan ik spelen in het online casino van Holland Casino?

Je kunt rekenen op een gevarieerd spelaanbod in het online casino van Holland Casino. Dat betekent dat je videoslots kunt spelen, maar ook tafelspellen als roulette en blackjack. Daarnaast kun je ook terecht in het live casino van Holland Casino.

Is het online casino van Holland Casino veilig?

Ja, het online casino van Holland Casino werkt met een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit en is ontwikkeld en beveiligd met de hoogste industriestandaarden. Ook kun je gebruik maken van betrouwbare betaalmethodes zoals iDEAL en zijn de spellen die worden aangeboden, ontwikkeld door betrouwbare spelmakers.

Biedt Holland Casino ook online videoslots aan?

Ja, met de lancering van het online casino van Holland Casino in oktober 2021 kun je als speler nu ook genieten van een groot aanbod van videoslots. Daarnaast kun je ook online tafelspellen spelen en een gokje wagen in het live casino.

Ik werk sinds 2005 in iGaming en sinds 2008 heb ik de leiding over Casino.nl en schrijf daarnaast voor diverse andere websites. Mijn specialiteit is kansspelwetgeving en vergunningen. Ik ben dol op reizen en de meeste content in de categorie casino bestemmingen komt van mijn hand.