Betcity online casino review

Betcity is een nieuw Nederlands online casino dat sinds 2 oktober 2021 open is voor Nederlandse spelers. Voor deze spelers staat dit gelicentieerde casino klaar met een totaalaanbod van een online casino, live casino, en sportsbook.

Betcity.nl is een website van casino ondernemer Mario Singels die 5 speelhallen uitbaat in het centrum van Amsterdam en nu ook het internet is opgegaan. En dat vraagt uiteraard om een review van het BetCity Casino. In deze review over BetCity.nl vertel ik je alles dat je moet weten voordat jij je aanmeldt bij deze aanbieder.

Meer casino’s met Nederlandse vergunning? Lees de casino reviews van Casino.nl

Licentie

Dat ze een licentie van de Kansspelautoriteit (KSA) hebben gekregen, verbaast me alles behalve. BetCity is namelijk in het bezit van de familie Singels en laten zij nou net sinds de jaren ‘70 al actief zijn op de markt. Het is de familie ook gelukt om een vergunning te bemachtigen van de Kansspelautoriteit wat dus inderdaad betekent dat ze de papiertjes in orde hebben bij BetCity.nl. Online moeten ze nog wel aan reputatie winnen, dus daarover laat ik me voor nu in het midden. Aan de licentie zal het in ieder geval niet liggen.

Algemene indruk

betcity casino review

Andy van der Meyde als boegbeeld, dat hebben ze leuk gedaan bij BetCity. De website krijgt daardoor meteen kleur, al wordt uit de eerste twee sliders wel meteen duidelijk waar BetCity de focus heeft liggen; het sportsbook (straks meer over het spelaanbod). De afbeeldingen zelf vind ik eigenlijk niet zo heel mooi en dat geldt ook voor de iconen. Het kan een kwestie van smaak zijn, maar kleine icoontjes vind ik zelf voor te veel drukte staan en helaas heeft BetCity voor deze aanpak gekozen. De eerste indruk is daardoor wat gemixt, met een pluspunt voor Van der Meyde, maar minpunten voor het webdesign. 

Bonus

BetCity heeft een aantal casino bonussen in huis, waaronder een welkomstpakket voor nieuwe spelers. Als je je aanmeldt en een storting doet, krijg je namelijk een 100% bonus tot €200. Dat is best aardig, als ik het vergelijk met andere Nederlandse aanbieders. Er zijn er namelijk een paar die hebben niet tot nauwelijks bonussen in huis. BetCity wel dus.

Casino

Dit zijn de bonussen bij BetCity voor januari 2022:

  • Wintercompetitie met prijzenpot van €100.000: doe mee met de Slots Wintercompetitie die bestaat uit een drietal toernooien en prijzen biedt zoals Vespa’s, elektrische fietsen, TV’s, gratis spins, geldprijzen, en een BMW ter waarde van ruim €32.000. Het toernooi duurt van 3 t/m 23 januari 2022. De toernooien worden georganiseerd voor videoslots van verschillende spelmakers:
    • Pragmatic Play: van 3 t/m 9 januari 2022.
    • NetEnt/Red Tiger: van 10 t/m 16 januari 2022.
    • Stakelogic: van 17 t/m 23 januari 2022.
  • 30% stortingsbonus op woensdag 12 januari 2022: op 12 januari wordt de week gebroken met een 30% stortingsbonus voor het casino en live casino. Gebruik de bonus voor slots, live game shows en tafelspelen.
  • Blackjack bonus kaarten: je maakt in de maand januari elke week kans op Evolution bonuskaarten ter waarde van €5. De bonus is geldig voor blackjack in het live casino van BetCity.nl en duurt tot en met zondag 30 januari 2022. Elke donderdag tot en met zondag tussen 19:00 en 22:00 kun je de bonuskaart winnen.

Sportsbook

Ontvang een €20 Free Bet bij je eerste storting bij een storting van minimaal €20. Deze bonus kan worden ingezet op sportwedstrijden en is daarmee alleen geldig voor het sportsbook.

Dit zijn de verdere BetCity bonussen voor het sportsbook voor januari 2022:

  • Wedstrijd van de week: €5 free bets: je krijgt van BetCity een €5 Free Bet bovenop jouw storting. De Free Bet krijg je voor Wedstrijd van de Week: El Clásico, Barcelona – Real Madrid en kan vanaf maandag 10 januari 2022 geclaimd worden.

Overige bonussen

BetCity.nl heeft ook regelmatige andere bonussen. Om deze niet te missen, raad ik je aan om de website in de gaten te houden.

Ook handig. Lees alles over online casino bonussen

BetCity bonusvoorwaarden

Positief gestemd ben ik ook toch wel over de bonusvoorwaarden. Die zijn namelijk prima, ook in dit geval bekijk ik het relatief in vergelijking met andere, vooral internationale casino’s. Zo geldt bij BetCity namelijk dat:

  • De minimale storting €20 bedraagt.
  • Het maximale bonusbedrag €200 bedraagt.
  • De rondspeelvoorwaarde zijn vastgesteld op 25x.
  • Bijdragen per spel aan de rondspeelvoorwaarden:
    • Online gokkasten: 100%.
    • Live casino spellen: 10%.
    • Tafel- en kaartspellen: 10%.
    • Video poker: 10%.

Dat laatste is best aardig als je je bedenkt dat de meeste spellen, op videoslots na, doorgaans zijn uitgesloten van deelname. Voordat je gebruik maakt van een bonus raad ik je altijd aan om alle voorwaarden goed door te nemen.  

Spelaanbod

betcity casino online

BetCity beschikt over een aanbod waarbij het een online casino, live casino, en sportsbook met elkaar combineert. Dat zorgt ervoor dat je als speler de meest populaire kansspelen onder één dak kunt spelen. In dit geval is het wel zo dat de focus iets meer op de sportweddenschappen lijkt te liggen, want met +400 casino spellen is het aanbod erg klein. BetCity geeft aan elke week nieuwe spellen aan het assortiment toe te voegen. Ik hoop dat dit de komende tijd in een dusdanig hoog tempo gebeurt dat ik een klein spelaanbod niet meer als één van de nadelen hoef te benoemen. Qua spelmakers komen de producties van onder meer Merkur, Stakelogic, en Pragmatic Play. 

Live casino

betcity casino live casino

Het aanbod van Bet City bevat ook een live casino waar je een select aantal tafelspellen in een live setting kunt spelen. Het zijn in totaal 29 live spellen wat in ieder geval een aantal opties biedt voor zowel de liefhebbers van live tafelspellen als live game shows. Een aantal spellen die ik tegenkom zijn Live Roulette, Live Blackjack, Monopoly Live en Crazy Time. Deze spellen zijn ontwikkeld door Evolution en behoren tot de beste van hun soort.

Ook handig. Lees alles over live casino.

Klantenservice

De klantenservice van BetCity is niet alleen 24/7 bereikbaar, er zijn ook nog een hele hoop kanalen om contact mee te leggen. Naast de gebruikelijke e-mail service en live chat dienst kun je ook telefonisch en via social media contact leggen. Zelf heb ik het alleen via de live chat geprobeerd en dat werkt gewoonweg goed. Al met al heb je de volgende opties tot je beschikking: 

  • Live chat: op de website zelf.
  • E-mail: [email protected]
  • Telefonisch: 0800-2382489.
  • Twitter: @BetCityNL_KS.

Betaalmethodes

BetCity geeft de Nederlandse speler meer dan voldoende betaalopties, want naast iDEAL heb je namelijk ook de keuze om via de creditcard of bankrekening een storting te doen. Nu zal niet iedereen daar de voorkeur aan geven, maar het is een pluspunt dat Visa, Mastercard, en de bankoverschrijving tot de opties behoren. Dat is geen vanzelfsprekendheid, want er zijn een aantal andere online casino’s die dat niet doen. Bij sommige aanbieders heb je enkel de keuze uit iDEAL. Ook goed, maar niet echt flexibel.

Klachten

Er bestaan wat klachten over de interface en de registratie, maar die lijken te zijn opgelost. Voor de rest zijn er geen noemenswaardige klachten over dit casino.

Casino.nl’s conclusie

BetCity is één van de meest opvallende namen in de lijst met nieuwe gelicentieerde casino’s in Nederland. Dat is een knappe prestatie en vraagt uiteraard om een review van onze kant. In de BetCity.nl beoordeling van Casino.nl ben ik tot zowel positieve als minder positieve punten gekomen. Dat BetCity een bonus heeft, doet mij uiteraard deugd, net als dat de bonusvoorwaarden schappelijk genoeg zijn om het aan te kunnen raden. Over het spelaanbod ben ik iets minder enthousiast, maar dat komt omdat Casino.nl’s aandacht iets meer bij online slots en live casino producten ligt dan bij het sportsbook. Ook het webdesign vind ik een punt van aandacht. Dat neemt allemaal niet weg dat ik het hier over een piepjonge aanbieder heb die nog aan zich zal werken de komende tijd. BetCity wens ik in ieder geval veel succes toe en spelers nodig ik van harte uit om de site uit te proberen. 

Veelgestelde vragen BetCity Casino

Is BetCity Casino een legaal casino in Nederland?

Ja, BetCity Casino is voor Nederlandse spelers een volledig legaal online casino. Sinds begin oktober 2021 is het actief met een licentie van de Kansspelautoriteit.

Heeft BetCity Casino een bonus?

Ja, BetCity.nl heeft verschillende bonussen in huis zoals een welkomstbonus die oploopt tot €200. Daarnaast heeft het ook free bets voor sportliefhebbers.

Welke spellen biedt BetCity Casino aan?

BetCity biedt een sportsbook, online gokkasten, tafelspellen en live casino spellen aan. Deze staan onderverdeeld op verschillende pagina’s: het sportsbook, het online casino, en het live casino. 

Heeft BetCity Casino ook een live casino?

Ja, bij BetCity werkt voor het live casino samen met Evolution. In het live casino speel je zowel live tafelspellen als live blackjack en live roulette als live game shows.

Ik werk sinds 2005 in iGaming en sinds 2008 heb ik de leiding over Casino.nl en schrijf daarnaast voor diverse andere websites. Mijn specialiteit is kansspelwetgeving en vergunningen. Ik ben dol op reizen en de meeste content in de categorie casino bestemmingen komt van mijn hand.